Data Management - Beheer uw gegevens snel en eenvoudig met een PIM-systeem

Met Perfion PIM kan u ALLE soorten productgegevens vanaf één centraal punt onderhouden: eenvoudig en overzichtelijk. U hebt een volledig overzicht van alle gegevens die u aan een product gekoppeld heeft, en welke gegevens er nog ontbreken.

Als u productgegevens aanpast, gebeurt dit direct op alle plaatsen waar deze van toepassing zijn. In Perfion kan u ook de door u gewenste gegevens zoeken en filteren. Zo kan u snel aanpassingen doorvoeren bij een hele serie producten gelijktijdig.

Met Perfion Product Information Management (PIM) kunt u snel en gemakkelijk al uw productgegevens beheren.

Excel-achtige editor

Gegevens rechtstreeks in de weergave bewerken (zelfs afbeeldingen). Het is zoals Excel op steroïden.

 • Elke weergave past zich aan zodat relevante gegevens voor het type product worden getoond
 • Gegevens in een hiërarchie
 • Overerving. Beheer informatie op het niveau van een productreeks en pas deze toe op alle varianten.
Perfion Product Information Management met Excel-achtige editor

Werken vanaf overal (of: “Interface op internet”)

Perfion kan op uw Windows-computer geïnstalleerd worden voor optimale prestaties, of via een interface op het internet gebruikt worden. De web interface is een responsief ontwerp en past zich automatisch aan de resolutie van uw scherm aan.

Wat uw voorkeur ook is, iedereen heeft gewoon real-time toegang tot dezelfde waarheidsbron.

Perfion PIM Interface op internet

Producten en versies vergelijken

In een oogopslag de verschillen tussen producten of versies raadplegen, en veranderingen heen en weer kopiëren.

Perfion PIM toont de verschillen tussen producten en versies

Overal up-to-date gegevens

Een item kan in verschillende weergaven worden weergegeven. Ongeacht waar een item wordt bewerkt - in een categorie, catalogus, website of een andere hiërarchie - alle wijzigingen worden overal weergegeven, zodat de consistentie wordt gewaarborgd.

Perfion zorgt overal voor actuele productgegevens

Alle informatie over een item kan vanuit één dialoogvenster in Perfion of rechtstreeks binnen Microsoft Dynamics en SAP worden geraadpleegd en beheerd.

De informatie wordt onderverdeeld in relevante groepen, in hetzelfde dialoogvenster kunnen verschillende taalversies worden onderhouden.

Wijzigingen rechtstreeks in gegevensweergave beheren en toepassen

Dankzij de verbeterde functie om snel en gemakkelijk in alle gegevens in uw gegevensweergave te zoeken en filteren, kunt u snel wijzigingen in uw producten beheren en toepassen.

Producten zoeken en beheren

Sla veelvoorkomende zoekopdrachten op als favorieten en pas deze op elk moment opnieuw toe. U kunt deze zelfs aan anderen laten zien, via uw website of ander kanaal.

Zorg voor Data Integriteit

Met Perfion kunt u validatieregels configureren voor de gegevens in uw systeem. U kunt bijvoorbeeld de waarden begrenzen die gebruikers in een bepaald veld kunnen invoeren of de tekstlengte van productbeschrijvingen beperken. Validatie kan worden afgedwongen als "zacht" (waarschuwingen maar waarden kunnen worden overschreven) of "hard" (ongeldige waarde wordt geweigerd):

Met Perfion PIM kunt u validatieregels configureren voor de gegevens in uw systeem

Hiërarchie beheren

Producten kunnen in verschillende categorieën worden gegroepeerd. Het is inderdaad mogelijk om items volgens elk gewenste eigenschap of zelfs meerdere eigenschappen te groeperen, bijvoorbeeld uw producten indelen volgens UNSPC, eCl@ss enz.

Branding

Soms heeft een product verschillende gegevens voor verschillende doeleinden mogelijk. Dit kunt u doen door afgeleide merken te creëren, die gegevens bevatten voor bepaalde doelen zoals:

 • Een product anders voorstellen in verschillende catalogi
 • Verschillende informatie voor verschillende toepassingen gebruiken

Importeren & bijwerken

Informatie over uw producten of andere gerelateerde gegevens kunnen gemakkelijk in Perfion worden geïmporteerd of worden bijgewerkt via externe gegevensbestanden zoals Microsoft Excel of Xml, waardoor u heel snel bijgewerkte informatie van partners of structuren aan uw bestaande informatie kunt toevoegen.

Gerelateerde informatie beheren

Alle informatie in Perfion kan worden uitgebreid met andere informatie, er is dus geen limiet voor de hoeveelheid of type informatie dat door Perfion wordt beheerd. U kunt zelfs gerelateerde informatie beheren zoals; designers, acteurs, werknemers en aanvullende klanten- en projectinformatie.

Gegevens beheren in meerdere talen

In Perfion zullen sommige gegevens universeel zijn, terwijl andere (zoals tekstuele beschrijvingen) bestaan voor iedere taal die u wilt gebruiken.

U kunt verschillende gebruikers toewijzen voor het onderhouden van gegevens in hun respectieve taal, of u kunt externe vertaalmiddelen of bureaus inzetten om uw gegevens te onderhouden. Met Perfion kunt u de standaard XLIFF-indeling downloaden, en een nieuw bestand importeren met aanvullingen of updates.

Perfion PIM - Gegevens beheren in meerdere talen

Wijzigingen bijhouden met de logboekfunctie

Als dit is ingeschakeld, kunt u in Perfion in een speciaal logboek alle wijzigingen inzien die gemaakt zijn aan de gegevens. Hier kijkt u wanneer u de geschiedenis van gegevens wilt inzien, of wilt weten wie wat wanneer gedaan heeft.

In het logboek kunt u ook vorige waarden herstellen als een wijziging per ongeluk gemaakt is, of onnodig blijkt.

Perfion PIM logboekfunctie

Beheer van gebruikers/rechten

In Perfion kunt u de rechten van iedere individuele gebruiker aanpassen. Het is mogelijk groepen in te stellen of individuele toegangsbeperkingen, en u kunt zelfs rechten instellen voor specifieke gegevens.

Gebruiksvoorbeelden:

 • Gevoelige functionaliteit beperken tot betrouwbare gebruikers, bijv. het importeren van gegevens van externe bronnen.
 • Persoon X kan alleen producten van een bepaald type zien, en mag alleen de tekstbeschrijving aanpassen, niet de technische gegevens.

Standaardwaarden

U kunt standaardwaarden instellen in Perfion om er zeker van te zijn dat een bepaalde functie altijd wordt ingevuld. Zo wordt de aanmaak van gegevens efficiënter en minder foutgevoelig.

Standaardwaarden kunnen contextafhankelijk zijn, zodat de standaardlengte van uw schroevendraaiers kan verschillen van de standaardlengte van kettingzagen.

Unieke waarden

Bepaalde basiswaarden moeten altijd uniek zijn voor alle producten, bijvoorbeeld productnummers of EAN-codes. In Perfion kunt u deze – en andere – kenmerken definiëren als 'Unieke waarden'. Zo worden nieuwe waarden gecontroleerd aan de hand van alle bestaande waarden wanneer de gegevens worden bijgewerkt. Als een waarde al is toegewezen aan een product, wordt die waarde bij een ander product afgewezen.

Unieke waarden in Perfion PIM

U kunt unieke waarden ook gebruiken om ervoor te zorgen dat lijsten alleen unieke waarden bevatten. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om 'Blauw' twee keer in dezelfde lijst voor te laten komen als de gebruiker een kleur moet selecteren.

Unieke waarden in het Perfion PIM-systeem

Planning

Gebruik planning op de achtergrond om periodiek terugkerende taken uit te voeren. Met deze functie is onder andere het volgende mogelijk:

 • 's Nachts gegevens van verschillende bronnen en met een complexe mapping importeren in uw PIM-systeem
 • Producten met bepaalde eigenschappen en kenmerken opschonen
 • Op regels gebaseerde wijzigingen van gegevens doorvoeren
 • Gegevens exporteren naar aangepaste formaten voor gebruik in andere systemen
Planning met Perfion PIM

Implementatie

Als u de kwaliteit en veiligheid van uw productiegegevens zo hoog mogelijk wilt houden, dan kan het slim zijn om wijzigingen in de gegevensconfiguratie te implementeren en te testen in een afzonderlijke omgeving, nog voordat dergelijke wijzigingen naar de productie-omgeving worden doorgezet. Met de functie voor implementatie kunnen beheerders selecteren naar welke gebieden de configuratie moet worden geïmplementeerd. Dit kan snel en precies gedaan worden zonder rechtstreekse wijzigingen door te voeren in het productiesysteem.

Perfion PIM wizard voor implementatie

Rich Text Format-editor

Verrijk uw gegevensbeschrijvingen met tabellen, afbeeldingen en aangepaste lettertypen met de Rich Text Format-editor van Perfion. 

 • Microsoft Word achtige editor
 • Voeg afbeeldingen en tabellen in
 • Gebruik uw eigen aangepaste lettertypen
 • Toon de documenten rechtstreeks in de Report Designer
 • Verkrijg het resultaat als RTF of HTML
Perfion Rich Text Format-editor

Waar-gebruikt overzicht

De ‘Waar-gebruikt’ -functionaliteit biedt een ‘eenvoudig te begrijpen’ overzicht van plaatsen waar actuele items worden gebruikt in Perfion.

U kunt bijvoorbeeld snel alle items identificeren waaraan 'Rood' is toegewezen als kleur of buitenkleur, of waar zowel 'Duitsland' als 'België' is toegewezen als 'Land van herkomst' met slechts een paar klikken in de rasterweergave. U kunt ook zien waar een bepaalde afbeelding is gebruikt of voor welke producten het momenteel geselecteerde accessoire beschikbaar is.

Whereused
Waar-gebruikt overzicht in Perfion PIM