Perfion Item Triggers

Met item-triggers kunt u het Perfion-PIM-systeem een lange reeks handelingen volledig automatisch laten uitvoeren.

Twee van de belangrijkste redenen om een Product Information Management-systeem (PIM) aan te schaffen, is dat het uw workflow kan optimaliseren en automatiseren, en dat het zorgt voor consistente en actuele productgegevens. Een van de manieren om dit te bereiken, is Perfion Item Triggers..

Wat is een item-trigger?

Een item-trigger is een geautomatiseerde handeling die wordt uitgevoerd door het PIM-systeem als er iets gebeurt met een item, dus een product of artikel. Dat klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Een paar voorbeelden:

 • Als de beschrijving van een product in het Engels wordt gewijzigd, stuurt het systeem automatisch alle vertalingen naar uw vertaalbureau voor een nieuwe vertaling.

 • Als een bepaalde waarde van een goedgekeurd product wordt verwijderd, verandert de status van het product automatisch van Goedgekeurd naar Review (d.w.z. moet opnieuw bekeken worden).

 • Wanneer de status van een product op Review wordt gezet, stuurt het systeem automatisch een e-mail naar de persoon of groep die goedkeuring moet geven voor de publicatie van het product via uw verkoop- en marketingkanalen.

 • Als een veiligheidsblad wordt goedgekeurd, verschuift het systeem de review-datum automatisch één jaar naar voren.

 • Als een ingrediënt van een levensmiddel wordt veranderd, maakt het systeem automatisch een nieuwe versie van de totale ingrediëntendeclaratie.

 • En nog veel, veel meer...

De voorbeelden spreken voor zich. Met Perfion Item Triggers kunt u veel tijd besparen, omdat u tal van handelingen kunt automatiseren. En u kunt de kwaliteit van uw productinformatie verbeteren.

Perfion Item Triggers

Het is heel eenvoudig om item-triggers in te stellen

Om een item-trigger aan te maken, moet u vier eenvoudige vragen beantwoorden.

 1. Op welk type product of artikel is de item-trigger van toepassing?
 2. Op welke handelingen moet hij reageren?
 3. Zijn er nog specifieke voorwaarden waaraan voldaan moet zijn, voordat de item-trigger geactiveerd wordt?
 4. Wat moet de item-trigger doen als hij geactiveerd wordt?

Perfion Item Triggers zijn uw onzichtbare helpers

Wanneer een item-trigger gedefinieerd en geactiveerd is, werkt hij als een soort onzichtbare helper in Perfion. Een gebruiker heeft bijvoorbeeld de kleur van een goedgekeurd koffiezetapparaat in 'Zwart' veranderd. Als gevolg hiervan zet het PIM-systeem de productstatus automatisch op Review:

Voorbeeld: Het Perfion PIM-systeem verandert de status van het product automatisch in Review
Voorbeeld: Het PIM-systeem verandert de status van het product automatisch in Review

Item-triggers en Perfion Actions

Een groot voordeel van Perfion Item Triggers is dat ze samen kunnen werken met Perfion Actions.

Dat werkt zo:

Wanneer één van uw item-triggers geactiveerd is, kan deze trigger automatisch een actie in werking zetten. Een actie bestaat uit een aantal verschillende stappen die in een bepaalde volgorde worden uitgevoerd.

Een actie is bijvoorbeeld dat de productinformatie van leveranciers automatisch geïmporteerd wordt, terwijl de actie de gegevens van de leverancier aanpast zodat ze compatibel zijn met uw eigen formaten (bijvoorbeeld een andere eenheid voor gewicht, van oz naar gram). Nog een voorbeeld is een actie die uw productgegevens exporteert en ze aanpast aan het juiste uitwisselingsformaat voor ETIM, Amazon of andere externe platformen.

Meer lezen over Perfion Actions

De acties worden 'in de achtergrond' uitgevoerd
De automatische processen die via Perfion Item Triggers en Perfion Actions worden uitgevoerd, gebeuren direct in Perfion, volledig onzichtbaar voor de gebruikers. Acties worden zelfs 'in de achtergrond' uitgevoerd, wat betekent dat u door kunt gaan met uw andere taken in het Perfion-systeem, terwijl de acties worden uitgevoerd. 

De voordelen van Perfion Item Triggers

Perfion Item Triggers hebben veel voordelen. De belangrijkste zijn:

 • Elimineert repetitieve taken
 • Verhoogt de automatiseringsgraad
 • Bespaart tijd
 • Verbetert uw gegevenskwaliteit