Perfion PIM Software as a Service (SaaS)

Een PIM-oplossing van Perfion is alleen voor u. Maar dat houdt niet in dat u ook een serverruimte moet hebben.

Wanneer u kiest voor Perfion als uw toekomstige systeem voor productinformatiebeheer (PIM), dan krijgt u een oplossing die u volledig in beheer heeft.  U deelt geen database of applicatieserver met de concurrentie en u heeft zelf de vrijheid om te kiezen wanneer en hoe u wilt upgraden naar een nieuwere versie.

De juiste oplossing kiezen – cloud of niet?

Voor sommige organisaties is het aanschaffen van het Perfion PIM-systeem en deze in eigen beheer hosten de beste optie. Dit is vooral het geval als er al bestaande infrastructuur voor hardware aanwezig is, of wanneer de interne medewerkers met Perfion kunnen werken via een van de grotere cloud hosting providers.

Voor andere organisaties is het gemak van het laten installeren en het zo snel mogelijk aan de slag kunnen cruciaal. Kies in dat geval voor hosting en beheer door Perfion. Dan hoeft u alleen maar te zorgen voor het onderhoud van uw gegevens.

Perfion PIM Software as a Service - Saas. PIM in de cloud of zelf hosten?

Het SaaS-aanbod van Perfion - PIM in de cloud

Wanneer u ervoor kiest om Perfion de hosting van uw PIM-systeem te laten uitvoeren, profiteert u van virtuele hardware van wereldklasse die wordt geleverd door Microsoft Azure.

 • 99,9%+ uptime
 • Mogelijkheden om dynamisch te schalen
 • Geavanceerde veiligheidsmaatregelen

Voordat uw PIM in de cloud-project gestart wordt, zullen we de complexiteit en grootte van uw installatie bespreken. Zo kunnen we bepalen wat uw behoeften zijn en kunnen we een geschikte schaalgrootte toepassen.

Uw Perfion SaaS PIM oplossing kan individueel aangepast worden met toegevoegde opslagruimte en andere add-ons. Omdat uw oplossing alleen voor u is, zijn de mogelijkheden met betrekking tot integratie van andere systemen en netwerkconfiguratie net zo flexibel alsof u uw eigen hardware zou hebben.

 • Verbinden met een ERP-systeem op locatie?
  Geen probleem.
 • Integreren met een webshop in de cloud?
  Geen probleem.
 • Na een overname de grootte van uw oplossing verdubbelen?
  Dat is nog niet zo eenvoudig (maar dat kunnen we in een kwartier voor u regelen).

Dus wat is nu de beste oplossing voor u?

Als u alleen kijkt naar de kosten van de software, dan is het in bezit hebben van de software op de lange termijn de goedkoopste oplossing. Neemt u de afschrijvingen van de hardware en de kosten voor interne IT-medewerkers mee in de berekening, dan wordt het al wat ingewikkelder. U kunt dan nog altijd wel gebruikmaken van een bestaande infrastructuur en zodoende de volledige controle behouden.

Een oplossing als Perfion PIM Software as a Service biedt u vaststaande en voorspelbare kosten met minder afhankelijkheid, een snelle opschaling en een gecontroleerde oplossing, die vrijwel altijd in bedrijf is.

Onder aan de streep bestaat er geen 'goede' of 'foute' keuze. Uw beslissing moet gebaseerd zijn op uw voorkeuren en algemene IT-strategie.

Heeft u nog vragen?
We helpen u verder

Neem contact op met Perfion