Overerving van gegevens

Het Perfion Product Information Management-systeem beschikt over een Data-overervingsfunctionaliteit.  

De sterke Data-overervingsfunctionaliteit maakt de Perfion PIM-oplossing uitermate geschikt voor bedrijven die de taken die verband houden met productinformatiebeheer willen automatiseren.

Als uw producten veel verschillende eigenschappen en/of grote datasets in verschillende systemen hebben, kunt u behoorlijk profiteren van Data-overerving.

Hoe werkt Data overerving?

Wanneer u een nieuw product aanmaakt in het PIM-systeem, kan het product de gegevens overnemen die het gemeen heeft met andere producten in dezelfde productgroep. Voorbeelden hiervan zijn: kleuren, gewicht, afmetingen, materiaal, afbeeldingen, leverancier, enz.

Daarom hoeven alleen de specifieke gegevens die voor de nieuwe productvarianten verschillen, handmatig te worden ingevoerd - en indien nodig kunt u de extra velden voor nieuwe productkenmerken in Perfion eenvoudig zelf aanmaken, zonder hulp van de IT-afdeling.

Voorbeeld:

Overerving van productgegevens in het Perfion PIM-systeem

Groter beeld weergeven

Op bovenstaande afbeelding ziet u de productgroep 'BODUM BISTRO' en twee mokken die beide deel uitmaken van deze productgroep.

De groepsafbeelding, merk, gewicht en volume zijn voor beide mokken gelijk. Ze worden opgeslagen in Perfion op product groepsniveau, en de gegevens worden voor de twee mokken overgenomen (de grijze velden) op artikelniveau. Op deze manier moeten voor elke specifieke mok enkel de overige gegevens handmatig worden ingevoerd.

De voordelen van de Data-overervingsfunctionaliteit

De Data-overervingsfunctionaliteit van Perfion verhoogt automatisering, bespaart tijd en vermindert het risico op fouten, omdat het systeem al gegevens van vergelijkbare producten heeft verkregen. Het zorgt ervoor dat gegevens overal consistent zijn, omdat de gegevens die op productgroepsniveau worden opgeslagen altijd dezelfde zijn voor alle producten binnen een productgroep.

De voordelen in het kort:

  • Meer automatisering
  • Minder kans op fouten
  • Tijdsbesparing
  • Overal consistente gegevens

Perfion-gebruikers over de Data-overervingsfunctionaliteit:

Trollbeads & Perfion PIM

The best thing about Perfion is the inheritance functionality. It saves us huge amounts of time not having to re-enter all data from scratch every time.

Marc Aron Bøgh Barnholdt
IT Manager
Trollbeads A/S

Learn more

Wentronic & Perfion PIM

Perfion's mass data maintenance and inheritance convinced us.
Marcel Greulich
Software Developer
Wentronic GmbH

Learn more