Digital Asset Management in het Perfion PIM-systeem

Bewaar en organiseer al uw productgerelateerde foto's en bestanden in het Perfion Product Information Management (PIM)-systeem.

Bij het Perfion PIM-systeem krijgt u ook een systeem voor Digital Asset Management (DAM). Dat betekent dat u al uw productgerelateerde foto's en bestanden kunt opslaan, organiseren en gebruiken in het systeem voor Product Information Management (PIM)

Perfion automatisch aanpassen van beelden - Digital Asset Management

Het grootste voordeel hiervan is dat u slechts één exemplaar van uw afbeelding of bestand hoeft te beheren. Alle andere indelingen en groottes worden gegenereerd op basis van het origineel wanneer u daar behoefte aan hebt, en aangepast aan het specifieke kanaal (website, catalogus, enz.), zowel wat betreft grootte als bestandsindeling.

Een systeem voor Digital Asset Management maakt het overzichtelijk en u bespaart er veel tijd mee bij het werken met uw productinformatie. 

Met de DAM-functionaliteit van Perfion kunt u werken met alle bestandstypes, bijvoorbeeld: 

    • Afbeeldingen/foto's
    • Video
    • Geluid
    • Animaties


Afbeeldingen automatisch schalen

Het bewerken van afbeeldingen is tijdrovend als u van elke afbeelding handmatig de grootte en indeling moet aanpassen voor verschillende marketingkanalen.

Met het Perfion PIM-systeem gaat het converteren en schalen automatisch. Met één regelset kunt u bepalen hoe uw afbeeldingen geschaald moeten worden met bijvoorbeeld de juiste DPI-resolutie of specifieke pixelafmetingen.

Het is vaak een goed idee om originele afbeeldingen op te slaan als TIF of in de PSD-indeling van Adobe, deze indelingen zijn echter niet geschikt voor gebruik op websites en dergelijke. Perfion PIM genereert automatisch versies in .jpg, .png of .gif voor de relevante marketingkanalen zoals websites, webshops of gedrukte catalogi.

Op dezelfde manier kunnen vectorafbeeldingen in de originele indeling worden opgeslagen en gemakkelijk geconverteerd worden naar een bruikbare indeling voor publicatie.

Met Perfion PIM hoeft u dus slechts één versie van uw bestand te onderhouden.

Onderhoud slechts één versie van uw afbeeldingsbestand in Perfion. Gebruik of download deze in het formaat en de grootte die u nodig heeft.
Onderhoud slechts één versie van uw afbeeldingsbestand in Perfion. Gebruik of download deze in het formaat en de grootte die u nodig heeft.

DAM die aansluit bij uw behoeften

Perfion PIM kan gemakkelijk geschaald worden voor het beheer van intensief verkeer op de website en het daarmee gepaard gaande aantal verzoeken voor het weergeven van afbeeldingen en andere bestandstypes. Iedere keer dat een gebruiker een product bekijkt, wordt de afbeelding rechtstreeks opgehaald van Perfion PIM en op de webserver gecachet (opgeslagen), zodat de afbeelding niet opnieuw opgehaald hoeft te worden wanneer een nieuwe gebruiker dezelfde afbeelding wil zien. 

Het is gemakkelijk nieuwe webservers toe te voegen die automatisch hun eigen cache opbouwen, wat betekent dat het prestatievermogen van het systeem lineair toeneemt met het aantal servers.

Uw bestandsbibliotheek inrichten zoals u wilt

In Perfion PIM kunt u zoveel mediabibliotheken aanmaken als u nodig hebt: bijvoorbeeld voor afbeeldingen, tekeningen, lifestyleafbeeldingen, productafbeeldingen, persmateriaal, enzovoort.

Zo komen de behoefte aan overzichtelijkheid en de vraag naar flexibiliteit samen.

Voorbeelden:

Aangepaste beeldweergave met uw eigen informatie naar keuze. Flexibel Digital Asset Management in het Perfion PIM-systeem.
Aangepaste beeldweergave met uw eigen informatie naar keuze.
Aangepaste productbeeldweergave met uw eigen informatie naar keuze. Flexibel Digital Asset Management in het Perfion PIM-systeem.
Aangepaste productbeeldweergave met uw eigen informatie naar keuze.

Meta-informatie aan uw bestanden toevoegen

Voor het beheer van uw bestanden kunt u alle benodigde extra informatie, zogenaamde metadata of meta-informatie, koppelen aan uw afbeeldingen en overige mediabestanden. Het kan hierbij gaan om beschrijvingen, voorwerpen, vervaldata, type, fotograaf, namen van personen op de foto of in de video, enz. U kunt zelfs mediabestanden aan andere mediabestanden koppelen, en u kunt bovendien uw bestanden groeperen aan de hand van verschillende soorten meta-informatie. 

De DAM-functionaliteit van Perfion geeft u met andere woorden de mogelijk om verbanden en hiërarchieën te maken die zo complex zijn als u zelf wilt, terwijl u tegelijkertijd steeds volledig overzicht hebt over uw mediabestanden. 

Bewaar uw foto-, video- en audiobestanden in de cloud of op uw server

Met Perfion kan elk bedrijf beslissen of hun eigen afbeeldingen, video's en audiobestanden worden opgeslagen in een database naar keuze, of dat Perfion ze moet opslaan in onze cloudservice. De functionaliteit en integratiemogelijkheden zijn voor de gebruikers hetzelfde.

Gerelateerde blog posts

PIM vs. Digital Asset Management (DAM): What's the Difference?

What to look for in a Digital Asset Management System