Productcatalogi met Adobe InDesign en Perfion PIM

Met een PIM-systeem kunt u razendsnel zowel gedrukte als digitale productcatalogi maken, waarbij alle productgegevens altijd up-to-date zijn.

Het Product Information Management-systeem van Perfion integreert probleemloos met professionele designprogramma's, zoals Adobe InDesign. De koppeling wordt mogelijk gemaakt met een gebruiksvriendelijk koppelprogramma.

Dit houdt in dat u vanuit Adobe InDesign direct toegang heeft tot alle teksten, gegevens en afbeeldingen die zijn opgeslagen in het Perfion PIM-systeem, waar de gegevens worden onderhouden en geüpdatet. Wanneer productinformatie of afbeeldingen worden aangepast in Perfion, worden uw InDesign-catalogusbestanden en andere InDesign-documenten automatisch geüpdatet met de wijzigingen.

Adobe InDesign-catalogus gemaakt met Perfion PIM

Productgegevens worden automatisch in de InDesign-catalogus opgenomen

Dankzij het automatisch updaten, waardoor handmatig wijzigen overbodig is geworden, wordt er met het PIM-systeem van Perfion geen immense hoeveelheid data meer uitgewisseld tussen alle betrokken partijen. Iets wat normaal is bij het maken van een catalogus. De productinformatie (tekst, afbeeldingen enz.) wordt door Perfion direct op de correcte plaats in het catalogussjabloon geplaatst. Doordat het PIM-systeem 100% samenwerkt met het ERP-systeem, gebeurt dit ook met de prijzen en andere gegevens.

Daarnaast behoren tijdrovende correctierondes bij het opstellen van catalogus-, prijslijst- en datasheet bestanden tot het verleden. Eventuele fouten worden door het PIM-systeem gecorrigeerd en uw catalogusbestanden worden automatisch geüpdatet met de juiste gegevens, als u dit aangeeft. Wanneer u werkt aan gedrukte catalogi, worden zelfs de lastminutecorrecties meegenomen tot aan het moment van afdrukken.

Wanneer alle gegevens op een vaste locatie worden beheerd, wordt het risico op fouten verminderd. Ook de productietijd van de catalogus wordt korter, omdat dubbelchecken op de correctheid van de gegevens niet meer nodig is.

Zelf aangeven of nieuwe cataloguspagina's automatisch aangemaakt worden of niet

De design- en catalogussjablonen die u heeft aangemaakt in InDesign, kunt u voor veel verschillende materialen hergebruiken. Zowel wanneer u bij iedere pagina de volledige controle in het designproces wilt houden als wanneer u dit meer wilt automatiseren.

Als elke pagina in de catalogus uniek moet worden of als de inhoud juist bij een specifiek aantal pagina's gebruikt moet worden: alles kan vanuit Adobe InDesign aangestuurd worden. Door de layouttoepassingen voor uw project toe te voegen aan Perfion, kunt u er ook voor kiezen om het maken van pagina's in InDesign te automatiseren. Zo kunnen alle of juist specifieke productelementen automatisch zo vaak gebruikt worden als u dat wilt.

Begin aan de catalogus nog voor de productgegevens klaar zijn

In Perfion's PIM-systeem kunnen de verschillende afdelingen van het bedrijf continu productgegevens aan nieuwe producten toevoegen. Dit houdt in dat Marketing kan beginnen met het opzetten van catalogi, ook al zijn nog niet alle productdetails ingevuld. De producten kunnen in de catalogus worden klaargezet voor publicatie, ook al ontbreken er bijvoorbeeld nog vertalingen en afbeeldingen. Dit kan zelfs al als het product nog niet eens in het ERP-systeem is toegevoegd. Wanneer de afdelingen later nog informatie toevoegen in het PIM-systeem, wordt de informatie in de al aangelegde catalogus geüpdatet.

Omdat Marketing al bezig kan met de catalogus, zelfs nog voordat alle productgegevens beschikbaar zijn, betekent dit dat de time-to-market van nieuwe producten aanzienlijk wordt verkort.